luni, 19 noiembrie 2012

Miniexpoziţie de fotografie la Cizer


Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, a avut loc la Cizer prima ediţie a Concursului de meşteşuguri populare ”De la bunici la nepoţi” organizat de Consiliul Local şi Primăria Cizer, Consiliul Judeţean Sălaj şi postul de televiziune Hora TV. Iniţiatorul acestui concurs este doamna Florica Criste – meşter popular. În faţa casei vechi, cea pe care elevii din şcolile partenere în proiectul educaţional ”Descoperim Sălajul şi patrimoniul mondial UNESCO” au vizitat-o în data de 5 septembrie 2012 cu ocazia excursiei ”Descoperim Sălajul cultural, istoric, etnografic...”, au fost prezenţi localnici îmbrăcaţi în costume populare care au prezentat o serie de meşteşuguri tradiţionale: torsul lânii şi a cânepei, confecţionarea de unelte agricole, cioplitul lemnului, fierăria etc.



La eveniment a participat şi domnul profesor Matyas Mirel, unul dintre coordo-natorii proiectului, cu o miniexpoziţie formată din fotografiile realizate de către elevi la acest obiectiv. A vorbit celor prezenţi, localnici şi oficialităţi judeţene şi locale despre impactul excursiei în rândul elevilor şi despre fotografiile expuse.




Reamintim că una dintre fotografiile realizate aici, reprezentând-o pe doamna Florica Criste ţinând în mâna un ”clop cu struţ cu morună cu oglinzi” a primit Premiul National Geographic la concursul de fotografie ”Sălajul turistic de nota 10”. Fotografia a fost realizată de către eleva Alb Denisa de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.


Toţi cei prezenţi la evenimentul de la Cizer au admirat şi apreciat fotografiile realizate de către elevi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu