joi, 4 aprilie 2013

Conferinţa de închidere a proiectului "Descoperim Sălajul şi Patrimoniul Mondial UNESCO"

Toate proiectele începute trebuie să aibă și un sfârșit. Așa se întâmplă și cu proiectul nostru ”Descoperim Sălajul și Patrimoniul Mondial UNESCO” început acum aproape un an, pe 24 mai 2012. După o mulțime de activități derulate, iată-ne ajunși și la final.
A fost, credem noi și avem suficiente argumente în acest sens, unul dintre cele mai ambițioase proiecte educaționale derulate de vreo școală din județul Sălaj. Împreună, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău dar și din școlile partenere Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” Jibou, Liceul Tehnologic ”Cserey-Goga” Crasna și Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău, am derulat activități interesante și educative al căror scop a fost acela de a promova valorile culturale, istorice, naturale și etnografice ale județului Sălaj.
Azi, 4 aprilie 2013, începând cu ora 9,00 s-a desfășurat în sala festivă a Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Conferința de închidere a proiectului nostru. Au participat profesori și elevi din școlile partenere, reprezentanți ai instituțiilor partenere, reprezentanți mass-media.


Ne-au onorat cu prezența, domnul Marc Tiberiu – președintele Consiliului Județean Sălaj, doamna Cociș Doina – directorul Direcției pentru Cultură al Județului Sălaj, domnul Săuca Daniel – managerul centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
Conferința a fost deschisă de domnul director Lung Ioan, care a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în derularea activităților preiectului. A urmat apoi, poate cel mai așteptat moment, acela al prezentării filmului realizat de către coordonatorii proiectului, domnii profesori Man Cristian și Matyas Mirel. În ciuda micilor probleme tehnice apărute, filmul a fost primit cu entuziasm de către toți cei prezenți.


 Au fost acordate diplome de excelență și diplome de merit pentru toți cei care într-un fel sau altul au sprijinit activitățile proiectului. Elevii participanți la excursia ”Descoperim Sălajul cultural, istoric, etnografic” au fost de asemenea premiați cu acestă ocazie.
A urmat momentul surpriză, gustat și apreciat de toți cei prezenți, ce a constat într-o expunere de poze realizate pe parcursul activităților proiectului. Colajul de poze a fost realizat de către domnul profesor Man Cristian.La final, domnul profesor Matyas Mirel, a înmânat președintelui Consiliului Județean Sălaj, propunerea elevilor și profesorilor participanți la proiect, ca unul dintre obiectivele județului Sălaj – este vorba despre castrul Roman de la Porolissum – să fie înclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.Mulțumim încă odată, elevilor și profesorilor din toate școlile partenere, reprezentanților instituțiilor partenere, reprezentanților mass-media și tuturor celor care au sprijinit activitățile derulate în cadrul proiectului. Noi, cei de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, suntem mândri că v-am avut parteneri în acest proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu