marți, 23 octombrie 2012

Pregătirea expoziţiei foto


Activitatea cu cel mai mare impact la public a Proiectului educațional ”Descoperim Sălajul și patrimoniul mondial UNESCO”, a fost, fără îndoială, expoziția de fotografie sugestiv intitulată ”Sălajul turistic de nota 10”. Îndrăznim să spunem că a fost cea mai reușită expoziție colectivă realizată de fotografi amatori.
În spatele a ceea ce s-a văzut de către cei prezenți în data de 22 octombrie 2012 la vernisajul expoziției ce a avut loc în sala festivă a Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, a stat multă muncă din partea echipei de proiect de la API. Cu eforturi materiale consistente s-a reușit confecționarea unor standuri expoziționale care au impresionat prin simplitatea și funcționalitatea lor. Trebuie să mulțumim domnului director Lung Ioan și domnului administrator Nagy Iosif pentru ajutorul acordat.
A urmat apoi efortul colectiv depus de o parte din colegii echipei de proiect de la API, care și-au sacrificat o duminică pentru a se asigura că totul va fi perfect: Deac Paula, Burducea Veronica, Făgărași Anca, Petrean Paul. Au fost îndrumați de coordonatorii proiectului Man Cristian și Matyas Mirel. S-au implicat și elevii: Șortan Bogdan, Șortan Raluca, Poptelecan Ionuț, Antal Mircea, Szantai-Toth Mădălina, Sabou Adina. Un consistent ajutor l-am primit și din partea domnului Deac Ionuț.
Pentru aranjarea celor 258 de fotografii s-a ales o soluție care s-a dovedit ulterior a fi inspirată. Pentru a nu lăsa loc de interpretări exponatele au fost aranjate în ordine alfabetică a elevilor, indiferent de școala de unde aceștia provin. Chiar și această activitate, de aranjare a exponatelor a fost destul de mare consumatoare de timp, însă satisfacția muncii realizate a fost pe măsură.
Prin amenajarea expoziției grupând exponatele pe autori, organizatorii au vrut să sublinieze că avem de a face cu o expoziție colectivă și că cei 29 de elevi merită să fie în centrul atenției.



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu