luni, 22 octombrie 2012

World Heritage 40 years -concurs pe teme de cultură generală


În cadrul proiectului educațional ”Descoperim Sălajul și patrimoniul mondial UNESCO”, elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău au participat joi, 18 octombrie 2012, la un interesant concurs pe teme de cultură generală intitulat ”World Heritage 40 years”.
Concursul a fost coordonat de o echipă de profesori formată din Cotoi Alina, Făgărași Anca, Deac Paula și Petrean Paul și s-a dorit a fi o formă de verificare a cunoștințelor legate de locuri aflate pe lista patrimoniului mondial.


La concurs au participat un număr de 23 de elevi care au completat un formular de înscriere în concurs. Toți elevii au primit o bibliografie din care profesorii organizatori au selectat întrebările pentru probele de concurs. A fost elaborat și un regulament al concursului și a fost desemnat juriul format din: Lung Ioan – directorul C.T. A.P.I. Zalău, Man Cristian și Matyas Mirel – coordonatori ai proiectului educațional și elevele Alb Denisa (X D) și Gurzău Andreea (XI C).



Elevii au fost împărțiți prin tragere la sorți în 6 grupe. Acestea au fost:

grupa 1: Mitrea Andreea (X A), Duma Diana (X A), Sabou Raluca (X E) și Pop Lorena (X B)


   -  grupa 2: Șortan Bogdan (XI B), Szigeti Tamas (X B), Onuțe Denisa (X B), Poptelecan Ionuț (XI B)


grupa 3: Șandor Mădălina (XI B), Lazăr Ioana (XI B), Cățănaș Mădălina (XI C)


-          -  grupa 4: Pocola Oana (X E), Filip Mirabela (XI C), Ghinea Andreea (XI C), Deac Adrian (XI C)


-          -grupa 5: Szantai Toth Mădălina (X E), Mastan Marius (XI B), Farca Daniel Ruben (XI H), Pop Alexandru Adrian(XI H)


-         -  grupa 6: Rus Raul (XI B), Rada-Torje Florina (XI B), Stevar Roxana (X D), Labo Diana (X D)


Prima probă a concursului a constat în formularea de către fiecare grupă a trei întrebări din tematica de concurs, întrebări care sunt adresate celorlalte grupe. Pentru verificare și pentru ca membrii juriului să poată evalua răspunsurile date, odată cu întrebările adresate colegilor, elevii au oferit pe fișa de concurs și răspunsurile pe care le așteptau.
A doua probă, a constat într-o proiecție de 10 imagini cu locuri aflate pe lista UNESCO. Printre imaginile proiectate s-a regăsit Grand Place din Bruxelles, Delta Dunării, Marele Zid Chinezesc, Statuia Libertății din New York, Parcul Național Plitvice sau centrul istoric al Sighișoarei. Proba de concurs a verificat memoria vizuală a elevilor, aceștia trebuind să scrie pe foaia de răspuns denumirea celor 10 obiective vizate.
Cea de a treia probă de concurs a constat în completarea răspunsurilor la 10 întrebări, toate din bibliografia de concurs.
În urma răspunsurilor oferite de către elevi, juriul a decis următorii câștigători:

-   -  locul I: echipa nr. 2 formată din Șortan Bogdan (XI B), Szigeti Tamas (X B), Onuțe Denisa (X B), Poptelecan Ionuț (XI B)



-         -  locul II: echipa nr. 3 formată din Șandor Mădălina (XI B), Lazăr Ioana (XI B), Cățănaș Mădălina (XI C)


-               - locul III: echipa nr. 5 formată din Szantai Toth Mădălina (X E), Mastan Marius (XI B), Farca Daniel Ruben (XI H), Pop Alexandru Adrian (XI H)


Elevii premianți au primit diplome și premii în cărți. Felicitări organizatorilor și premianților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu