sâmbătă, 16 iunie 2012

Săptămâna Patrimoniului Mondial UNESCO la Grupul Şcolar "Cserey-Goga" Crasna (2)

Marţi, 12 iunie 2012

Patrimoniul UNESCO din România şi din lume

Pentru a face cunoscută, în rândul elevilor, o gamă cât mai largă de monumente din patrimoniul UNESCO din România şi din lume, cei şapte elevi din clasele  IX-XI A şi a-XI-a B, implicaţi în derularea  proiectului Descoperim Sălajul şi patrimoniul mondial UNESCO, împreună cu câţiva voluntari, au realizat materiale informaţionale, sub formă de prezentări PowerPoint, despre patrimoniul UNESCO din România şi de pe un alt continent, altul decât Europa. Fiecare grup a prezentat colegilor de clasă şi de echipă, câte două obiective culturale din România şi unul de pe un alt continent.
Astfel, un grup de şase elevi din clasa a-IX-a A, ne-au prezentat un material PPT despre Biserica de lemn-Bârsana, jud. Maramureş şi Biserica fortificată Câlnic, jud. Alba ambele din România şi  Oraşul pierdut al incaşilor-Machu Picchu din America.
Ei eu fost coordonaţi de către prof. de limba şi literatura română, Ramona Matiş.


Prezentare material PPT - clasa a- IX-a A

Clasa a-IX-a A - realizarea materialului PPT


Boda Patrik şi Pătcaş Ioana din clasa a-XI-a A, coordonaţi de către domnul director Ardelean Daniel, au decis să prezinte câteva informaţii despre Cetatea Medievală Saschiz, Biserica de lemn Plopiș şi Parcul Naţional Kakadu.

Patrik şi Ioana - clasa a XI-a A - prezentare PPT

Material PPT - clasa a-XI-a A

Biertan-Biserica fortificata din jud. Sibiu, Biserica de lemn din Deseşti şi Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai  au fost prezentate de grupul de elevi din clasa a-X-a A, coordonaţi de doamna prof. Anca Opriş,

Prezentarea material PPT - clasa a-X-a A

Roxana Flonta- clasa a-X-a - prezentare PPT

în timp ce grupul clasei a-XI-a B, alături de domnul profesor de istorie, Kiss Zoltán au prezentat un material despre Biserica din Prejmer, jud. Braşov. 
(Material furnizat de doamna prof. Ramona Matiş)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu