sâmbătă, 8 septembrie 2012

Regulamentul concursului de fotografie "Sălajul turistic de nota 10"


Condiții generale
Concursul de fotografie ”Sălajul turistic de nota 10”  se desfășoară în cadrul proiectului educațional ”Descoperim Sălajul și Patrimoniul Mondial UNESCO” – implementat de Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău în parteneriat cu Grup Școlar ”Cserey-Goga” Crasna, Grup Școlar ”Octavian Goga” Jibou și Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău.
Concursul ”Sălajul turistic de nota 10” este organizat de către echipa de proiect, cu sprijinul partenerilor SC Foto Clar SRL și Cosmin Filip Photography.
Participanții la concurs se obligă să respecte prevederile prezentului regulament.

Înscrierea la concurs
La concursul de fotografie ”Sălajul turistic de nota 10”  se pot înscrie, pe baza completării unei fișe de înscriere, doar elevii participanți la excursia ”Descoperim Sălajul cultural, istoric, etnografic...” din cadrul proiectului ”Descoperim Sălajul și Patrimoniul Mondial UNESCO”.
Fiecare participant are dreptul să se înscrie cu maxim 10 fotografii, câte una pentru fiecare obiectiv turistic, ce a făcut obiectul excursiei.
Se acceptă doar fotografii realizate de către elevi în cadrul excursiei. Orice fotografie ce nu aparține de drept autorului duce la eliminarea din concurs. Sunt permise următoarele modificări ulterioare aduse fotografiilor: ajustări la nivel de luminozitate și contrast, crop-uri, prelucrări alb-negru și sepia.

Fotografiile înscrise în concurs se predau, în format digital pe stick sau CD sau vor fi trimise pe adresa de e-mail (cristianman74@yahoo.com) până cel târziu în data de 21 septembrie 2012, domnului profesor Man Cristian de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.
CD-urile trebuie să conțină un folder denumit cu numele și prenumele elevului. Folderul va conține:
     - un document word care cuprinde titlul fotografiei și o scurtă descriere (maxim 50 de cuvinte) a fiecărei fotografii;
     - 10 fișiere JPG / JPEG redenumite astfel:
 nr.obiectiv_categorie_titlul pozei, unde
        nr.obiectiv de la 1 la 10 denumește obiectivele în ordinea vizitării lor
        categorie: N pentru natură / peisaj și A pentru arhitectură
        titlul pozei: denumirea dată pozei

Obiectivele ce urmează a fi vizitate sunt (în ordinea vizitării):
1. Complexul Arheologic Porolissum
2. Grădina Zmeilor  - Gâlgău Almașului
3. Grădina Botanică ”Vasile Fati” Jibou
4. Biserica de lemn Sânmihaiu Almașului
5. Biserica de lemn Fildu de Sus
6. Mănăstirea Strâmba
7. Zona etnografică Cizer
8. Biserica Reformată Crasna
9. Rezervația Tusa / Izvoarele Barcăului
10. Muzeul de Artă populară ”Ligia Alexandra Bodea” Iaz

Categoriile concursului 
Concursul de fotografie ”Sălajul turistic de nota 10”  se organizează pe două categorii: Fotografia de Arhitectură și Fotografia de Peisaj / Natură. Fiecare elev decide la ce categorie își înscrie fiecare din cele 10 fotografii.

 Jurizarea concursului
Jurizarea concursului se face de către reprezentanții National Geographic România, partener al proiectului educațional ”Descoperim Sălajul și Patrimoniul Mondial UNESCO”. Organizatorii se obligă să transmită/să ofere acces reprezentanţilor National Geographic România la toate fotografiile înscrise în concurs și să asigure confidențialitatea autorului acestora.

 Desemnarea câștigătorilor
Pentru fiecare din categoriile, Fotografie de Arhitectură și Fotografia de Peisaj / Natură,  juriul acordă câte 3 premii și 3 mențiuni. Va fi acordat de asemenea un ”mare premiu” pentru cea mai bună fotografie din concurs.
Instituțiile partenere pot acorda la rândul lor premii speciale, independent de jurizarea oficială.
Premierea concursului se face cu ocazia vernisajului expoziției cu fotografiile înscrise în concurs.

Dispoziții finale
Participarea la concurs implică acordul autorului fotografiei ca materialele participante în concurs să poată fi folosite de către organizatori și parteneri în scopul promovării concursului, a realizării de materiale de promovare a obiectivelor vizitate şi a postării pe blogul proiectului www.salajuldenota10.blogspot.com   cu menţionarea numelui autorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu