duminică, 2 septembrie 2012

Work - Shop, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad, filiala Zalău

În data de 21 august 2012 filiala Zalău a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad împreună cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj a  organizat Work-shop-ul "Mănăstirile sălăjene - element esenţial în promovarea patrimoniului cultural local". În cadrul acestei acţiuni a avut loc o masă rotundă cu tema "Legătura dintre educaţie, religie, cultură şi artă în secolul XXI" la care a participat unul dintre coordonatorii proiectului nostru, prof. Mirel Matyas împreună cu doamna prof. Veronica Burducea, membru în echipa de proiect. 

Acesta a prezentat proiectul educaţional "Descoperim Sălajul şi patrimoniul mondial UNESCO", care are menirea, printre altele, să promoveze din punct de vedere turistic o parte din bisericile de lemn ale Sălajului. Tot cu această ocazie a fost prezentată în avanpremieră excursia la cele 10 obiective aflate în patrimoniul naţional, ce urmează a se desfăşura în perioada 4-6 septembrie 2012.

Link-ul de mai jos vă permite să vizionaţi integral înregistrarea mesei rotunde:


În cadrul aceluiaşi work-shop a avut loc ediţia I a concursului de fotografie "ZOOM Cultura" la care au expus fotografii ale bisericilor şi mănăstirilor din Sălaj patru elevi de la Colegiul Tehnic "Al. Papiu Ilarian" Zalău: Labo Diana (IX D), Lupou Sonia (IX D), Mirea Cristian (IX B), Szigeti Tamás (IX B). Toţi cei patru elevi au fost răsplătiţi cu premii din partea organizatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu